Posts on Twitter:

potatoes carrots and secret ingredient chilli peppers to make the sauce
This cold weather calls for some yummy (and maybe spicy 🔥) wings 🍗 Good thing Smittys Restaurant and Lounge has 59 Cent Wings every Tuesday, Wednesday and Thursday 3pm to close . . .
INTERNATIONAL HOT & SPICY FOOD DAY Taste our delicious MARINER JACK® Popcorn and Mini Shrimp make it easy to add a valuable favorite—including ultra-popular Sriracha flavor—across your menu.
إذا كنت من الأشخاص الذين يحبون تناول الفلفل، فيمكنك إضافته لشانا دال لونا الشهي وإعداد طبق حرّاق والإحتفال بهذا اليوم منشن صديق يحب الأكل الحراق
Its International and day!🔥🍲 Some of our locations are home to some of the spiciest in the entire world!🌍 Check out The Food Ranger’s to see some of the spiciest in 👇Today we celebrate the 🌶 RT if you love or 💚 if you prefer your food without it.


Fancy an authentic indian dish tonight ? Visit us: *Araman Restaurent* 1 Outwood Road Radcliffe, Bury, United Kingdom Call: +44 161 425 6060 Website:

Posts on Tumblr:

Spicy Food
 • Me: *looking at the insanely spicy food that I want to stuff into my face hole*
 • Me: I'm not going to regret this later, right?
 • Me: (2 hours later) I REGRET EVERYTHING AND HATE MY PAST SELF!
instagram

Had an awesome birthday hot pot at our friends house today. The food was spicy awesome! This meal lasted forever and was worth every bite. Thanks Bill and Rebecca! #hotpot #asianfood #spicyfood #dinner #lunch #linner #misterfitshace
https://www.instagram.com/p/BsUDEtilCAw/?utm_source=ig_tumblr_share&igshid=g9e502c8nd61

Made with Instagram
10

Homemade Sriracha

Om alvast voor te bereiden op de grote hoeveelheid diners die er binnenkort aankomen heb ik besloten vast Sriracha te maken. Dit is een gefermenteerde pittige saus die van origine uit Thailand komt. Om deze te maken ben ik eerst naar de toko gegaan en heb ik flink wat pepers ingeslagen, de rest van de ingrediënten had ik al.

Ingrediënten:

 • 350 gram lombok pepers
 • 2 madame jeannette pepers*
 • 4 flinke tenen knoflook
 • 4 cm gember
 • 1 eetlepel zout
 • 60 ml Gula Djawa**

* Optioneel: Ik heb Madame Jeannettes toegevoegd omdat wij de smaak ervan erg lekker vinden, ze moesten op en we houden van de extra pittigheid.

** Dit is te halen bij de toko, ik heb dit gebruikt in plaats van suiker omdat het een complexere smaak heeft. Als dit niet te halen is zou ik 60 gram bruine basterdsuiker gebruiken.Benodigdheden

 • Snijplank
 • Mes
 • Keukenmachine
 • Pot of schaal

Beschrijving

 1. Was de pepers af, pel de knoflook en haal de schil van de gember af.
 2. Snij de pepers in 3 a 4 stukken zodat ze in de keukenmachine passen.
 3. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine, zet de keukenmachine zachtjes aan tot het wat pappiger wordt, zet hem dan op hard en laat ± 3 minuten met rust tot het een soort chili pasta is geworden.
 4. Doe de pasta in de schaal of pot waar het fermenteren in plaats zal vinden. Zet het weg op een donkere plek waar het tussen de 17°C - 23°C is, bijvoorbeeld in de oven zonder deze aan te zetten.
 5. Voor drie dagen moet je de pasta nu elke dag een beetje omscheppen, zodat de bovenste laag niet bovenop blijft liggen. Mocht er wat wits op de bovenkant liggen (dit is gist en niet schadelijk) kun je dit er gewoon afscheppen. Let wel op dat er geen schimmel is ontstaan, in theorie zou je het er ook af kunnen scheppen en het gewoon kunnen eten, maar het is wel een beetje tricky.
 6. Doe de pasta na 3 dagen gefermenteerd te hebben in de keukenmachine met 100 ml (witte rijst)azijn, stop het in een fles en zet het in de koelkast.

Laat me weten wat je eigen ervaringen hiermee zijn als je het zelf maakt. Ik vond het in ieder geval een geweldig proces om te zien. Je kunt echt na de eerste dag de koolzuurbelletjes zien in de pasta (afkomstig van het fermentatieproces). Geniet van je pittige saus! Hij is voor van alles te gebruiken, om extra smaak toe te voegen aan je rijst of noodle gerechten of bijvoorbeeld om je chips of loempia’s in te dippen.